Młodzi aktywiści

Forum młodych aktywistów

Ogłoszenie

Zaglądnij do: Sala Obrad. Aktualne projekty.

W profil w zakładce "Personalne" w polu "WWW" wpisujcie link do swojego profilu na erepublik

#16 2010-02-09 17:15:05

Tony Granda

Aktywista/Z-c Prezesa

Punktów :   

Re: Zebranie zarządu

Właśnie martwi mnie weapon. Zastanawiam się jakie mogą być rozwiązania. Nasóma mi się pomysł aby otworzyć firme weapon e Grecji i tam przenieść interes. A tą w Hiszpanii sprzedać lub zostawić. Ja tylko daje propozycje

#17 2010-02-09 17:21:46

Petters

Aktywista

Punktów :   

Przede wszystkim - wprowadzić RYGOR () dla "nie-MA". Tych, co nie pracują dłużej niż 1 dzień, albo pracują z wellness'em niższym niż 80 po prostu wywalić - generują straty.

http://i.imgur.com/nNamU.gifhttp://bularca.ro/erep_tools/signature/2301116.png

#18 2010-02-09 17:40:55

von Ditrich

Aktywista

Punktów :   

Pytanie, co nam przyniesie większy zarobek. Hiszpania, czy Grecja?

//edit: A może coś innego? Typu Rosja?

Ostatnio edytowany przez von Ditrich (2010-02-09 17:41:16)

#19 2010-02-09 18:06:25

Wojtek137

Aktywista

Punktów :   

Tak jak napisał Petters. Wywaliać tych co generują straty. Zatrudnic takich którzy będą mogli na siebie zarobić + ulepszyć iron do q3

#20 2010-02-09 22:03:36

Tony Granda

Aktywista/Z-c Prezesa

Punktów :   

Aktualny układ pracowników land zapewnia dzienną produkcję iron Q1 w ilosci 120 jednostek. Natomiast firma weapon ma dzienne zapotrzebowanie na raw w wysokości 150 jednostek. Rozwiązaniem jest na przykład zatrudnienie 3 osob z skillem 3 za 9 PEN co daje 150 j/dzień di ktorych musielibysmy dokladać z naszych zysków. Oznaczałoby to że kupowalibyśmy iron Q1 po cenie 0,009 gold z rynku co jest nieopłacalne ponieważ iron Q3 jest po cenie 0,0075 - 0,008 gold.
Drugim wyjściem jest upgrade
Już przy Q2 przy aktualnym zatrudnieniu dzienna produktywność iron wynosi 111j. Q2, gdzie zapotrzebowanie firmy weapon wynosi 80j Q2 iron.
Dla Q3 produkcja to 99j. Q3. Natomiast zapotrzebowanie to 50 j. Q3.
Jak widać inwestycja w upgrade jest opłacalna, gdyż nadwyżki towaru można sprzedawać. Dodatkowym plusem jest brak wymogu zatrudnienia dodatkowych drogich pracowników z dużym skillem. I ten temat z zarządu przedstawiony zostaje pod obrady

Drugim problemem który się pojawił to malejąca cena broni w Hiszpanii. Cena dziś sięgnęła dna w postaci 0,085 gold. Gdy wchodziliśmy na rynek była w granicy 0,105 gold. Jak można zauważyć oferty z tak niską ceną wystawiane sa głównie przez nowe firmy które potrzebują mieć kasę na wypłaty i wyprzedają dziennie wyprodukowany towar za wszelka cene. Niestety takich firm jest dużo i ich oferty zajmują 2 strony na markecie.
Druga przyczyna to spadek ceny iron w Hiszpanii. Dzięki czemu przedsiębiorcy mogą schodzić z cena broni w dół bo ciągle sie im to opłaca.
Za jakiś pewnie czas, utrzymujący sie spadek ceny broni spowoduje zmniejszenie sie pensji w manu.
A wszystko przez mały babyboom który miała Hiszpania. Przewiduje że za jakis czas wróci wszystko do normy, czyli 0,09 g za bron. Jednak nie jest to czas bliżej określony.

Oczywiscie Nam to nie zagraża bankructwem, bo mamy swój iron i swoich pracowników Tylko jedna rzecz sie psuje przez to, są to nasze zyski. Przez spadek ceny nasze dochody również sie zmniejszają.
Pytanie, co z tym fantem teraz zrobić? Odpowiadamy w sali obrad, gdzie temat ten zamieszczony został

#21 2010-02-15 11:14:40

Tony Granda

Aktywista/Z-c Prezesa

Punktów :   

Przez tydzień nie będę miał dostępu do internetu. Mam nadzieje że nie zabraknie ironu. Chnum i Petters oraz Hastati mają dostęp do orga więc wołać do nich jak będzie brakować. No i nie rozwalcie MA na strzępy Jak wspólnie ustalicie co z firmą weapon, załóżcie orga i Kupcie firme, pewnie w Grecji. Na sell company można znaleźć  fajne okazje. Orga należy założyć na maila :
m.aktyw@gmail.com
hasło najlepiej to samo

narq

#22 2010-02-27 12:33:15

Tony Granda

Aktywista/Z-c Prezesa

Punktów :   

Niestety ale muszę Was zmartwić, ktoś z Was będzie musiał poprowadzić firmy. To jest jakieś 10 min dziennie. W księgowość-> narzędzia pokazałem jak to wygląda. Koniec miesiąca i wybieramy nowy zarząd. Jeśli ktoś chce się popróbować w prowadzeniu firm, to jest super okazja.
Ja się już dowiedziałem przez ten miesiąc jak wszystko funkcjonuje i nie ma dla mnie już w tym żadnej niespodzianki, a więc nie ma tez w tym przyjemności.

Dziś 27, w niedzielę przedstawię raport i będzie podział zysku. A następnie przejdziemy do zgłaszania chętnych i głosowania do zarzadu.

#23 2010-03-06 12:29:23

Tony Granda

Aktywista/Z-c Prezesa

Punktów :   

Mości panowie Karpiq, von Ditrich, Tony otrzymują hasło do Orgów Po towar wołać do nich

Rozgośćcie się

#24 2010-03-06 14:10:41

von Ditrich

Aktywista

Punktów :   

Heh ale zdziwko xD. Nie myślałem o zarządzie

#25 2010-03-15 23:03:59

Tony Granda

Aktywista/Z-c Prezesa

Punktów :   

Nie przestraszcie się na orgach. Pozamieniałem firmy. Na MA mamy org finansowy. Na MAC są firmy. Org MA przeniosłem do UK aby tam kupować tani chlebek. Jak ktoś sobie życzy to w wątku Transakcje napisać tylko wystarczy ile potrzebuje. Dodatkowo będziemy naszymi zgromadzonymi funduszami inwestować w MM. Pomnażając nasze zyski. Tym wszystkim będzie zajmował się org MA.

Stopka forum

RSS